- Ospatar, acesta bucata de carne cruda indraznesti s-o numesti friptura?
- Iertati-ma, domnule, dar eu sunt ospatar nu lingvist
- Recunoasteti, intreaba judecatorul, ca l-ati agresat pe chelner si l-ati ranit grav?
- Recunosc, spuse spasit acuzatul.
- Si cu ce l-ati lovit?
- Cu friptura pe care mi-a servit-o.
- Unde este patronul restaurantului? intreaba un client foarte nemultumit de mancare.
- Ia masa la restaurantul de peste drum, raspunse prompt ospatarul.
Serviti mormoloci in acest restaurant?
- Servim pe oricine! Luati loc!
Clientul la fiecare inghititura de vin, exclama:
- Delicios, minunat! o sa-l recomand si prietenilor mei.
- Va place atat de mult vinul nostru? intreaba bucuros ospatarul.
- Da domnule, o spun pe baza intregii mele experiente.
- Lucrati la Vinalcool?
- Nu. Sunt patronul unei firme de otet, iar sorti...
- Chelner, unde e patronul?
- Lipseste, domnule.
- Si cand se intoarce?
- Daca se comporta bine, peste vreo doi ani!
Unu' care isi sorbea cafeaua intr-un restaurant, il intreaba pe ospatar:
- Ospatar, ti-am cerut cafea sau ceai?
- Dar ce gust are domnule?
- De gaz.
- Atunci sigur e cafea, ceaiul nostru are gust de terebentina
- Chelner, ma grabesc... Ce-mi puteti aduce cel mai repede?
- Paltonul dumneavoastra, domnule!
Intra un popa intr-un restaurant. Cheama ospatarul si il intreaba:
- Fiule, balena aveti?
- Nu, parinte.
- Casalot aveti?
- Nu, parinte.
- Rechin aveti?
- Nu, parinte.
- Atunci da-mi o costita de porc afumata. Dumnezeu mi-e martor ca am vrut sa mananc peste.
- Ospatar, acesta bucata de carne cruda indraznesti s-o numesti friptura?
- Iertati-ma, domnule, dar eu sunt ospatar nu lingvist.
- Care este cea mai mare dorinta a dumneavoastra, a chelnerilor? intreaba un reporter in cadrul unui interviu.
- Clientii sa manance acasa, iar bacsisul sa-l trimita prin mandat postal.
Clientul ii face semn chelnerului care de apropie prompt si amabil:
- Sa stii sefule, snitelul pe care mi l-ai dat nu se poate manca.
- Nu-i nimic, vi-l luam si va aducem in loc un cotlet exceptional.
- Pai, am mancat o bucatica din el.
- Si din cotlet s-a mancat foarte putin.
- Ospatar, as vrea sa servesc un meniu fix.
- Cu 55.000 lei sau cu 65.000 lei?
- Si care-i diferenta?
- 10.000 lei.
- Chelner, in supa mea e o musca!
- Si de ce sunteti suparat?! Cat poate sa manance o biata musca?!
Clientul catre ospatar:
- Nu-mi plac surprizele, asa ca va zic de acum: am numai 50.000 la mine. Ce-mi recomandati?
- Un alt restaurant.